Featured

IMG 0972 1

A budapesti polgárőrök is csatlakoznak az eltűnt értékek (emberek, járművek, állatok, és eszközök) megtalálására és visszajuttatására kifejlesztett ”Findlost24” elnevezésű mobil alkalmazás használóihoz, erről írt alá együttműködési megállapodást a Findlost24 üzemeltető cég és a Budapesti Polgárőrség.

 

Az együttműködési megállapodást 2016. január 28-án Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke és Schőn Péter, a ”Findlost24” üzemeltető cég magyarországi country managere írta alá a Szövetség elnökségének ülésén.  

A megállapodás keretében a budapesti polgárőrök is csatlakoznak a ”Findlost24” alkalmazás használóihoz és a szolgálatellátásuk során kiemelt figyelmet fordítanak az alkalmazáson keresztül bejelentett eltűnt emberek, járművek, állatok és tárgyak lehetséges előfordulására a közterületeken, és amennyiben sikerül az eltűnt értéket megtalálni, segítenek a tulajdonosához történő visszajuttatásban.    

Az együttműködés keretében a ”Findlost24” üzemeltető cég munkatársai képzés keretében készítik fel a polgárőröket az alkalmazás használatára, valamint részt vállalnak a legeredményesebb alkalmazást használó polgárőr díj megalapításában és a díjazott támogatásában.

A Budapesti Polgárőrség az együttműködés keretében vállalja, hogy kidolgozza ügyeleti rendszerében történő alkalmazás feltételeit, és rendszeresíti a napi szolgálatellátásban.

Az együttműködő felek célja olyan értékteremtő közösségek építése- a lakosság mind szélesebb körének bevonásával- melyekben az emberek, a mindenkori technológiát hasznosítva, hozzá tudnak járulni a közösség tagjai életkörülményeinek javításához, biztonságérzetük növeléséhez.

A ”FINDLOST24” alkalmazás letölthető valamennyi IOS és Android rendszerű mobil eszközről.