Featured

torta

2016. május 28-án ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Budapest I. ker. Budavári Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Egészségvédő Egyesület.

 

Az ünnepségen Dr. Séllyei Gábor, az egyesület alapító elnöke, aki jelenleg a szervezet tiszteletbeli elnöke, valamint a Budapesti Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának tagja emlékezett vissza a bizony nem könnyű kezdetekre, és a BRFK I. kerületi Rendőrkapitányságtól az egyesület megalakításához kapott segítségre.  Köszönetet mondott az alapító tagoknak és az elmúlt évtizedben, valamennyi, az egyesületben szolgálatot ellátó polgárőrnek.

 

Kardos Pál, a Budapesti Polgárőrség elnöke „Kiváló Polgárőr Munkáért Érdemérem” elismerésben részesítette Szabó Gizella, Rácz László és Belényi István polgárőröket és köszönetet mondott a budavári polgárőröknek, a kerületben és a Budapesti Polgárőr Szövetségben végzett szolgálatukért.  

 

Farkas Béla rendőr százados, a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának osztályvezető-helyettese, az Őr- és Kísérőszolgálati Alosztály vezetője a kapitányság nevében mondott köszönetet a polgárőröknek a kerület közbiztonságának megteremtéséért végzett szolgálatukért és rendőrkapitányságnak nyújtott segítségükért. Elismerő emléklapokat adott át Krammer György Zsolt rendőr ezredes, kapitányságvezető nevében a rendőrséggel együttműködésben kifejtett kiemelkedő munkáért Besenyei Judit, Janitz Attila és Vercz Sándor polgárőröknek.

 

Az egyesület elindításakor I. kerületi Rendőrkapitányság részéről segítséget nyújtó Dr. Czirják Róbert rendőr alezredes, – aki jelenleg a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti osztályvezetője – is részt vett az ünnepségen és köszöntötte az egyesület tagjait. Levélben köszöntette Dr. Kiss Szabolcs  rendőr ezredes, VII. kerületi (korábban I. kerületi) rendőrkapitány az ünneplő budavári polgárőröket, kiemelve azt, hogy a polgárőrök munkája nélkül a helyi és az országos közbiztonság megteremtése nem valósítható meg.    

 

A 10 éve szolgálatot ellátó egyesület tagoknak Dr. Hegedűs György elnök a 10 évet szimbolizáló szolgálati jelet és emléklapot adott át.  


Az ünnepség végén felvágásra került a Budavári Polgárőrség karjelvényével díszített ünnepi torta és a résztvevők pezsgővel koccintottak a folytatásra.    

1 szazalek 7 med 480