Featured

lovas
A Lágymányosi Polgárőr Egyesület tagjainak köszönhetően szeptember 11-én budapesti ifjú polgárőrök a fővárosban kuriózumnak számító lovas polgárőrök nem mindennapi kihívásaival ismerkedtek meg. A lóval történő speciális szolgálatellátásról, és a Kelenföldi Lovarda hétköznapjairól Mészáros Csaba egyesületi elnök, valamint Jánosi Endréné, Stessényi Annamária és Bojtár Zsolt egyesületi tagok meséltek a fiataloknak.


A környéken nagy népszerűségnek örvendő lovas polgárőrök rendszeres járőrszolgálatának köszönhetően érezhetően javult a közbiztonság a kerület elhagyatott, erdős, illetve hétvégi házas övezetében, jelzésadásaik már több alkalommal vezettek eredményes felderítésekhez.


A lovardába egyébként már 5 éves kor alatti gyermekeket is levisznek a szüleik, de az mindig egyénileg dől le, hogy mennyi idő alatt válik lovassá valaki. Ők úgy fogalmaznak: jó lovassá válni egy élet munkája!
Az ismerkedés következő állomásaként az ifjak ’meghívást’ kaptak egy egész napra a lovardába, de már nem csak nézelődni..

1 szazalek 7 med 480