Featured

Papp Krisztian

Testvérek raboltak ki a gyanú szerint egy férfit augusztus 22-én kora délután a Ferencvárosban. A bűntény szemtanúja volt a helyi polgárőrség vezetője, aki az egyik menekülő férfi után eredt. A körzeti megbízottak fogták el őket. Kora délután hívta a rendészeti osztály vezetőjét az épp ebédelni tartó Papp Krisztián, a Ferencvárosi Polgárőr Egyesület vezetője: rablást látott a Budapest IX., Dési Huber utcában.

– Papp Krisztián egy furcsán viselkedő férfira lett figyelmes a járdán, aki a metrólejárót fürkészte – mondja Némethné Szaitz Johanna őrnagy, a IX. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője. – A polgárőrnek az utca másik oldalán egy másik férfi is gyanús lett. Észrevette, hogy összenéznek, és integetnek egymásnak. Krisztián bement az étterembe, ebédet rendelt, majd az ablak mellől figyelt. Néhány perc múlva egy férfi közeledett a metróaluljáró felől, kezében egy laptoptáskával. A gyanús kettős elindult felé, megszólították, ököllel fejbe ütötték, majd egyikük a sértett kezét hátrafeszítette, a másik pedig megszerezte a táskát. A szini K. Alex (27) és K. Sándor (34) megkaparintotta a laptoptáskát, majd két irányba futottak.

A polgárőr felpattant, és a táskával rohanó rabló után szaladt, útvonaláról telefonon tájékoztatta a rendészeti osztály vezetőjét. Futás közben észrevette, hogy az üldözött férfi a táskát az egyik bokorba hajította. 

Keresztúri Péter főtörzsőrmester és Hajdora László főtörzszászlós, körzeti megbízottak autóval eredtek a rablók nyomába. A járőrök arra számítottak, a tettesek a metrót választják, és ott találkoznak ismét.

– Más útvonalon, civil járművel érkeztünk a Napfény és a Dési Huber utca kereszteződésénél lévő játszótérhez – emlékszik vissza Keresztúri Péter főtörzsőrmester. – Közben hallottuk rádión, hogy milyen ruhában vannak a rablók, és azt is, hogy az egyik férfi eldobta a pulóverét, és trikóban menekül tovább. Megláttuk őket a játszótéren, és melléjük kerültünk. A szavuk is elállt, annyira meglepődtek, esélyük sem volt az ellenállásra.

A táskából eltűnt a számítógép és 1,2 millió forint, amely azóta sem került elő. Nem tettek vallomást, rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás, a bíróság augusztus 23-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Papp Krisztián 1994 óta polgárőr. Helytállásának elismeréseként a budapesti rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor vezérőrnagy augusztus 29-én tárgyjutalomban részesítette.

Forrás: Zsaru Magazin