Featured

c 10m

 

Elsőként a budapesti polgárőrök értek a helyszínre. Hihetetlen részletekről meséltek!

 

 

  • Éles fékcsikorgást, majd egy hatalmas csattanást hallottam! – vágott a történet közepébe Román Dániel, egy budapesti polgárőr.

 

Két polgárőr egy városi rendezvényt biztosított Kispesten, 2019. június 1-én, amikor egy vélhetően bódult állapotú autóvezető az Üllői út felől a Templom tér irányába haladt. A sofőr az Ady Endre útról a Kisfaludy utcára kanyarodott, miközben nagy sebességgel becsapódott egy cukrászdába. A történtekről a TV2 híradó is beszámolt.

 

  • Sérültekre számítottunk – folytatta Dániel - mert láttuk, hogy egy autó a Kisfaludi utcai kereszteződésben közvetlenül a zebra mellet félig kilóg egy házból. Sokan voltak a környéken, családosok, gyerekesek, azon a napon egy városi rendezvényt biztosítottunk Kispesten, aztán este negyed tíz körül szinte mellettünk megtörtént a baj… Elkezdtünk rohanni, és amikor odaértünk, egy férfit láttunk, láthatóan megsérült a lába, a társam próbált rajta segíteni. Leültette és nyugtatta, de a férfi össze - vissza beszélt, azt mondta, valaki el akarja kapni. Én behajoltam a füstölő autó az összeroncsolódott kaszniján, hogy lássam, utazott-e még valaki az autóban. megrémültem, mert a hátsó ülésen észrevettem egy gyerekülést… De kiderült, a férfi egyedül volt. Miközben átnéztem az autót, egy furcsa tasakot találtam, szerintem köze lehetett a balesethez, ezért később szóltam is erről a rendőröknek.

 

Dániel az autó roncsai mellett benézett a cukrászdába, az ott dolgozók éppen zártak. Döbbenet és ijedség látszott az arcukon, szerencsére hátul voltak a raktárban mikor az autó becsapódott az üzletbe. Senki nem sérült meg, vendégek már nem voltak bent. Dániel nem tudott bemenni, az autó ugyan kiszakította az ajtót, de a bejáratot teljesen eltorlaszolta. Egy gyorsan és rossz ívben bevett kanyar miatt történhetett a baleset.

 

  • Miközben a társam az autót nézte át, én megpróbáltam a sérültre koncentrálni – vette át a szót Giliga Macell, aki szintén polgárőr a fővárosban. Mivel a társam, Dani, azonnal felismerte a helyzet komolyságát, értesítette a rádión a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. Amellett, hogy egy ember megsérült, folyt az autóból az olaj, ezért nem csak mentőt, de a katasztrófavédőket, illetve a rendőröket is kért a helyszínre – folytatta.

 

  • Láttam, hogy egy gyerekülés van hátul az autóban, és egyből arra gondoltam, hogy a férfival talán egy kisgyerek is van a kocsiban, és beszorulhatott, de a társam megnyugtatott, más nincs – emlékezett vissza Marcell.

 

Ezután a két polgárőr a hatóságok helyszínre érkezéséig igyekezett távol tartani az embereket a balesettől.

 

  • Sokan jöttek bámészkodni kézen fogott gyerekkel, és úgy éreztük ez a látvány nem kicsiknek való – szögezte le Marcell. - Nem is értettem a dolgot… – tette hozzá.

 

A hatóságok gyorsan a helyszínre értek, és a két polgárőr a rendőrök kérésére részt vett a helyszínbiztosításban, a helyszínelés alatt lezárt egy utcát.

 

  • Én 19 éves vagyok és két éve polgárőr – mondta mosolyogva Marcell. - Rendészeti iskolába járok, szeretnék rendőr lenni, és ez nagyon jó szakmai gyakorlatnak tűnik, illetve így sokkal jobban megismerem a rendszert. Az elméleti oktatások, és a korábbi eseteknél szerzett gyakorlati tudás segített megőrizni a hidegvérem ebben a helyzetben. A célom az, hogy minél több embernek tudjak segíteni!

 

Kedves Dániel és Marcell, a Budapesti Polgárőrség nevében kívánunk nektek további sok sikert! Erőt és Egészséget!

 

A TV2 híradását az alábbi linken éritek el:

 

https://tenyek.hu/auto/293762_cukraszdaba-csapodott-autojaval.html

 

 

c 1

 

c 2

 

c 9