Featured

5aaa

 

A Budapesti Polgárőr Szövetség 2019. június 6-ára KRESZ ismereti és jelzőőri képzést szervezett.

Az oktatáson az egyesületekből összesen 72 fő vett részt. A képzés a meglévő tudás felmérésével kezdődött, a résztvevőknek egy tesztlapot kellett kitölteniük.

 

A szintfelmérőt követően Szűcs János, az óbudai polgárőrség elnöke, a Budapesti Polgárőrség oktatási mentora a jelzőőri szolgálattal kapcsolatosan tartott előadást, mellette egy saját gyártású filmet is levetített.

 

Az oktatás harmadik felvonásaként Plutzer Zsolt, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület tagja hívta fel a figyelmet a kerékpáros közlekedés rendjének sajátosságaira. A hallgatóságnak lehetősége volt ezt követően az előadóknak kérdéseket feltenni, majd újabb teszt következett.

 

Ezeket a tesztlapokat a bírák már komolyabban értékelték, az első helyezést a Soroksári Polgárőr egyesület érte el. A második helyet az Angyalföldi Polgárőr Szervezet, míg harmadik helyet az Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület szerezte meg.

 

A bírák az egyéni teljesítményeket is értékelték, az I. helyet Lakó József (Soroksári Polgárőr Egyesület), a II. helyet Tonigold Nikoletta (Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület), a III. helyet pedig Tóth Ákos (Újbuda Polgárőr Egyesület) érdemelte ki. A pártatlanág jegyében a Katasztrófavédelmi Polgárőrség és az Óbudai Polgárőrség tagjai a versenyben nem vehettek részt.

 

Az egész napos rendezvény zavartalan lebonyolításához lelkiismeretes munkájával hozzájárult Borsándi Kriszta, Dr. Hegedűsné Schmidt Ágnes, Ikladi Endre és még számtalan BPSZ tag.

 

Ezen felül köszönet illeti a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy a Hungária körúti objektumában helyet biztosított a rendezvénynek.

 

A BPSZ mellett az Országos Polgárőr Szövetség is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonság növelésére. Az OPSZ megnyerte a Közlekedéstudományi Intézet pályázatát, és a kapott támogatásból májusban több mint 200 gyereket oktattak biztonságos a kerékpározás szabályaira.

 

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a versenyben!

 

Képgaléria a rendezvényről:

1aaa
2aaa
3aaa
4aaa
5aaa
6aaa
7aaa
8aaa
9aaa